29 maj 2008

Supplerende garn

Yngstes farmor har været forbi. Hun havde fundet et nøgle garn jeg måske kunne supplere med. Farveholdningen er imponerende tæt på. Fantasktisk hvordan nogen mennesker kan huske farvenuancer. Desværre er garnet for tykt.

Posted by Picasa

Men så kan man jo drømme, og det tog mig ikke mange øjeblikke før jeg forestillede mig det brugt til en lille trøje sammen med det blå bomuldsgarn der bliver tilovers når nu domino-spenceren - nå nej -tunikaen alligevel ikke får de planlagte blå kanter.

Posted by Picasa

28 maj 2008

I min søgen

- efter garn at supplere med, gik jeg ind i Mathilde, men den søde indehaver Ruth ville ikke sælge mig noget lyseblåt garn i præcis den rigtige farve, fordi det var hør, og hun mente at det i kombination med mit bomuld/uldgarn ikke ville komme til at fungere. ØV.

I nabobutikken fandt jeg så et perfekt lyserødt garn (det i midten), som de ikke havde nogen skrupler med at sælge mig. Bagefter gik det op for mig at den halvstore rulle jeg nu havde købt, var det selvsamme slags hørgarn jeg lige var blevet frarådet at bruge.


Nu skal man ikke lade sig slå ud af andres bedreviden. Men, en strikkeprøve der er blevet trævlet op, hurtigere end kameratet kunne følge med, afslørede at det var helt forkert sammen, og iøvrigt er hørgarnet rigtig trist at strikke med. Så Ruth havde ret ...

Fraklippet fra det andet nøgle selvmønstrende garn er blevet til garnnøglet længst til højre. Der er en hel del af det. - Jeg mangler garn, og yngste vokser så jeg kommer til at mangle endnu mere garn hvis ikke snart den bliver færdig. Laila har ret, den må blive til en tunika istedet ...

Farvel skønne drøm om at strikke en dominospencer til yngste - det bliver en anden lille pige der får glæde af den sådan, når yngste er færdig med at bruge den som tunika!

Hvad gør jeg nu med en hel rulle lyserød hørgarn Og to nøgle blåt bomuldsgarn, der højst sandsynligt ikke får tjansen som kant? For jeg er blevet i tvivl om det indkøbte garn til de denimblå kanter vil gøre tunikaen alt for urolig, nu der skal et par bukser under ...

27 maj 2008

Couture sypige

Eller om at være Over-keiserlig-nattergale-frembringer.

Her i foråret har der været skolefest, og Ældste skulle være med til at opføre skolekomedien. Til sådan en skal der naturligvis bruges passende kostumer, og da han i efteråret spurgte mig om jeg ville sy hans, tænkte jeg at det ville være vel på den anden side af min aflevereing, hvor der ville være masser af tid til at lave ham en fin dragt. Så selvfølgelig, det ville blive sjovt.


Da skolekomedien nærmede sig var jeg ikke nær færdig med min opgave. Men dragten var et must. Han skulle være kunstfuglen fra Nattergalen, og iøvrigt synge solo, men hvordan producere man nu i hast en funklende, flot måske tilmed prangende fugledragt?
Et halvdyrt besøg i Fjølner lagde grunden, og vi kom hjem med changerende organza, skinnende og pallietbesatte stoffer. Min mor blev sat på opgaven med at bukser og trøje, og derefter fulgte en hel dags koncentreret couture-arbejde i hendes velforsynede syværelse, med at konstruere næb, hale og hoved, montere alle delene og sy et utal af organssstrimler på i hånden.


Vi var alle temmelig stolte af resultatet.
Egentlig gør alle pallietterne at den tager sig allerbedst ud i blitslys eller i scenens spotlight.


Men ligesom eventyrets kunstfugl holder denne heller ikke evigt.


Bukserne og trøjen skal befries for alt fulgepynt og konverteres til et Elvis-inspireret danse egnet sæt tøj, der kan bruges til en kommende sommerfest.

Han bliver iøjnefaldende den aften, hvis han da stadig vil have det på ...

26 maj 2008

Kapstrikning på tid

Selv om jeg har skrevet på opgave har jeg også fundet tid til at strikke en pind eller to. Domino-spenceren har været genial at have gang i, med de korte pinde, og fornemmelsen af alligevel at gøre noget færdigt ind imellem. Men som om udfordringen med sparsom strikketid ikke var nok, så er projekter også blevet trukket i langdrag af mine vældige problemer med at finde passende garn at supplere med. Det nøgle jeg havde var alt for lyst og ferskt i farven. Eller som det gik op for mig i et anfald af klarsyn - det var for lyst nogle steder - så jeg klippede de lyse og lyserøde områder ud undervejs og fik strikket en runde firkanter af det lysere garn.Næste problem er hvor lang spenceren skal være, for pigen vokser jo - næsten lige så hurtigt som jeg strikker. Spørgsmålet er så om en runde firkanter mere kan gøre det - selv om der faktisk slet ikke er nok af det mørke garn til at strikke 5 felter mere. Posted by Picasa

25 maj 2008

Nærved

Jeg har fået afleveret min afhandling til sproglig korrektion. Det er ikke det samme som at være færdig, men det ligner - og det føles godt. Som endelig at have fået fri... for jeg har ikke rigtig holdt ferie hele sidste år, og siden nytår har jeg arbejdet i alle weekender lidt eller meget efter hvad jeg kunne overkomme. Og hele tiden har den dårlig samvittighed over ikke at være blevet færdig endnu hængt over mig.


Nu er det næsten overstået, og jeg vil tillade mig at bruge tid på at skrive her igen. Hvor har jeg savnet det.

Jeg er også lige blevet vurderet egnet til den stilling jeg har søgt, så forhåbentlig er jeg snart ansat. Efter 5½ måned uden nogen indtægt overhovedet bliver det skønt, for slet ikke at tale om nødvendigt at tjene penge igen.