30 januar 2010

Posten har bragt en pakke

- fra Miri. Den er lige til at blive glad af at se på.


Det var aldrig faldet mig ind at skrive adressen på et stykke blåternet papir med blomster, at klistre papiret på kuverten med jordbær-pyntet lyserødt tape, og også at tape kuverten sammen med det samme tape.
I min version ville jeg højst have udvalgt med hvilken pen jeg skulle skrive adressen på kuverten. - Der er noget at lære. For det bliver både sjovt, sødt og pænt at se på, når man tør dekorere og lege med farver og mønstre.

Inden i pakken var den lille gave, fint indpakket i silkepapir og silkebånd.
Det lille kort var pyntet med et hjerte-blomster udsmykket frimærke, og der var skrevet en sød hilsen bagpå.

Inden i gaven var så æsken med de længe ventede armbånd. De er helt som jeg forstillede mig, bortset fra en enkelt lille detalje på hvert armbånd, der får antallet af farver på de enkelte bånd op fra 3 til 4. Det er lige præcis grænsen for hvornår jeg bliver usikker på om farverne passer sammen, hvis jeg laver noget selv. Må man godt være misundelig? Nå ikke, så vil jeg nøjes med at være rigtig glad for gaven. Rigtig mange tak!


Der bliver helt sikkert rift om armbåndene når først yngste får øje på dem. Men inden vil jeg bruge dem på den sviptur til Portugal, der er i kalenderen lige om snart.

(Strikke?)-krog

For at få plads til juletræet blev een stol sat i kælderen.
Den har ikke været savnet. Så ved en smule ommøbleren; skubbe en reol og flytte en lampe, er en hyggeligere krog blevet skabt. En krog der pludselig bliver brugt, måske pga lampen og fordi der ikke står en tom stol foran, og spørger: Og hvem skal så sidde her?


Om der så kommer gang i pindene igen, må tiden vise. Strikke projekterne er i hvert fald anbragt i nå-afstand. - Sammen med alle de andre 'sidde-stille' projekter.

24 januar 2010

Søndags-gave

Miri har gennem 4 søndage udlovet søndags-gaver i hendes januar gave-leg. (..der må så være en tilbage!) Sidste søndag lagde jeg en kommentar hos hende, fordi jeg blev inspireret af det hun lavede, helt uden tanke på at jeg derved deltog i konkurrencen om søndags-gaven.

Nu har jeg været væk fra tasterne i flere dage og kunne vende tilbage til den glædelige besked, at jeg har vundet to søde armbånd i en fin æske! Jeg er overvældet og meget glad.

Mange TAK Miri. Jeg glæder mig til at se æske og armbånd i virkeligheden. Jeg vil sætte pris på dem.

19 januar 2010

Bolde i luften

Det bliver et par hektiske dage: Jeg er blevet pålagt et møde iaften.
Så det er meget heldigt at jeg ikke har yngste hjemme.
Mødet er i den store stad sådan godt en times kørsel herfra. Hvis man er i egen bil. Men min bil er på værksted. En anden bil fik den på krogen, så kølergitter og skærme skal pyntes - på en forsikrings regning, heldigvis.
At tage turen med bus betyder at jeg idag ikke kommer hjem før jeg skal drage af mod staden. Og når man ikke er sikker på hvor længe mødet varer, er det ikke givet at det kan lade sig gøre at komme hjemad med den ene forbindelse der er om aftenen. Heldigvis kan ældste selv tage bussen og møde mig på vejen, og ældstes far åbner døren for drengen imens, og vil tilmed finde en seng til os begge bagefter så vi kan vente og tage bussen hjemad imorgen istedet. Meget heldig at ældste da har fri i de første timer.

16 januar 2010

Garn

Den rabat til Holst Garn, som Helle gav mig på strikkefestivallen, brændte alligevel så tilpas behersket i lommen, at jeg kunne glemme den - indtil kort før nytår, hvor det pludselig slog mig , at den da skulle bruges mens tid var. Så, jeg måtte lægge hovedet i blød: Hvilke farver kunne jeg drømme om, og ikke mindst til hvad?

- Primrose Path, som jeg har haft et godt øje til siden jeg en gang i foråret opdagede den, egner sig ikke til at blive strikket i uld. Men jeg lod mig inspirere af farven, og endte med at bestille 'Fatigue'. Et navn der ikke vinder ved en oversættelse, så jeg leger at det bliver til 'rolighed' istedet.
- Yngste kunne bruge en lille spencer i det
Kaffe Fasset garn hun selv har valgt, men som der nok er for lidt af, hvorfor lidt supplering vil være godt.
- Ældste ønsker sig noget i hvidt med grønne striber. Et garnindkøb, der begrænses af at butikken slet ikke fører hvidt garn.

Da butikken var ubemandet omkring nytår, og jeg skulle finde tid til også at hente pakken, blev det først idag at jeg kan beundre farverne på det garn jeg bestilte i dagslys.

'Fatigue' er helt perfekt, med et lækkert farvespil i rødt og grønt. 'Poppy' er måske nok en tand for klar til at kunne matche. - Jeg burde have bestilt et farvekort med. Og, 'Calypso' bliver helt sikkert godkendt af ældste når det er blevet til striber i noget hvidt.

05 januar 2010

Og det bliver ved

Sneen så bestemt ud af noget her til morgen.
Der var kommet så rigelige mængder at trappen endnu en gang måtte ryddes for sne.

Jeg bekymrer mig kun om, selv at kunne komme til og fra huset. For, da jeg var ude for at rydde fortovet, den første morgen med sne, mødte jeg nemlig byens 'snerydder', og fik der lavet en aftale om at få fortovet ryddet hele vinteren for et fast beløb. - Det arbejde kræver vist sin mand i år.


Der kom mere sne i løbet af dagen.


Der kom også en besked i min postkasse, om '... at snerydningen er opgivet grundet den store mængde sne. ...den gamle sne skal fjernes inden der igen kan fejes.' - ?
Det er åbenbart en feje-aftale jeg har indgået og ikke en snerydnings-aftale.

Efter en times tid havde ældste og jeg fundet den faste grund frem fra under snemasserne, så man igen kan gå risikofrit forbi huset. Postbud og skraldemand kan også kan komme til - hvis de kommer inden der falder mere sne. Og det gør der hele tiden.

04 januar 2010

Det fungerede

At have limet en reol til dukkehuset bragte mere med sig -
i en større skala. I går blev den reol ældste havde fået i julegave samlet. Han lød ikke specielt begejstre da han fik den, sikkert fordi det ikke var hans eget ønske. Og, måske er det derfor, at den har ligget usamlet i kælderen i flere dage. - Alle andre gaver blev taget i brug senest juledag.

I morges satte vi reolen på plads på værelset. Men, jeg var slet ikke forberedt på hvad jeg kom hjem og så.

Ældste havde været i gang med at møblere reolen. Han har vist både taget den til nåde og til sig, for han havde endda opdelt bøgerne, så der er system i, hvilke der står sammen.


Jeg går kraftigt ud fra at modviljen mod at lave noget om er overvundet lige nu. - I hvert fald når det gælder at få en ny reol.

01 januar 2010

Op på hesten igen

Tanterne fik ikke udrettet meget i 2009. Det skulle gerne blive anderledes i år, så de lagde forsigtigt ud med yngstes lille bunke af ting der skal repareres/laves færdigt.

Efter et par timer var Sindy's gamle halskæde blevet lavet - denne gang med elastiktråd. Reolen fra dukkehuset var blevet limet. En dyne og forkellige puder fra dukkehuset, havde fået syninger der hvor de hele tiden havde manglet dem. Dukkehus-mors forklæde havde fået en hægte på - så forklædet kan komme på uden at man skal kunne binde sløjfer. Yngstes sok, der blev begyndt på strikkefestivallen, fik de sidste masker syet sammen - så den nu kun mangler en makker.
Og ved oprydningen efter nytårsaften blev der fundet en lille champangeflaske model, der må kunne bruges i dukkehuset.

En lille stribe succes'er, der forhåbentlig vil anspore til flere.

Julekort til nytår

I løbet af året besluttede jeg at genoptage julekortsskrivningen, der har ligget stille i årevis, for her at kunne takke for den støtte/deltagelse/opmærksomhed/hjælp og de kort/blomster/gaver jeg fik først på året.

Men, da andre ting har taget meget tid og en større bid af mit overskud, blev det ved hensigten indtil 7. juledag, hvor jeg alligevel ikke kom raden rundt. - Noget sent, men jeg har i flere år insisteret på at julen - der først starter juleaften - varer i 12 dage, og det betyder at det stadig er jul, og derfor ikke ALT for sent at sende en julehilsen.

Julen har indtil nu været så skøn som den nok kun kan blive når man har hoppet et år over (sådan bortset fra en forsinket juleaften, dagen før fastelavn), og jeg vil nyde de sidste 5 dage også.

Fordi ældste var her i går, nytårsaften, har vi købt og brændt markant større mængder krudt af, end det ’ingenting’ der fint rækker for mig. Så, det nye år er skudt grundigt ind - må året bringe lykke og glæde til alle.