17 august 2011

Jubii

Jeg har lige fået en længe ventet opringning. Den nye sofa jeg bestilte for 2 måneder siden, er på vej!
Sikke en timing. Jeg har lige læst om ikke at identificere sig udfra hvad vi køber og bruger, men udfra hvad vi skaber og gør for andre mennesker. Og at vi reelt kan klare os med meget
få ting.

Faktisk har jeg klaret mig uden sofa, eller noget der ligner, lige siden jeg fik
soveværelse og ny seng og samtidig smed boxmadrassen ud af stuen. Og det er så længe, at jeg rigtig glæder mig til dét en sofa kan bidrage med: Der kan sidde flere mennesker i stuen. Man kan være tættere på hinanden, og samtidig sidde godt, både når det drejer sig om højtlæsning og om nus. Og så kan man lægge sig ned i stuen, og ligge blødere end på gulvet.

Det har været svært at finde en sofa jeg kunne lide. Mange er så store at det minder om at have seng i stuen, og det er jeg jo færdig med. Det er lidt morsomt at den
helt rigtige sofa hedder Otium. Det levner ikke rigtig plads til at være hip. Måske er det et udtryk for hvor længe den holder..? Prisen og den højtbesungne kvalitet kunne tyde på det.

16 august 2011

Skoletiden

- nærmer sig. I år skal Ældste afsted på efterskole, og de starter på søndag.


Skole-stue-papir-klippet er fundet hos Anastasia Elias.

Der er så stadig lidt tid tilbage til at skaffe de sidste nødvendig-heder. For eksempel regntøj og gummistøvler. Ingen af delene har han ejet i flere år. Hvor jeg har haft svært ved at se fornuften i at bruge penge på noget der ikke vil blive brugt - frivilligt. Men nu er der nogen andre der siger skal, både til at have det, og (forventer jeg) også til at bruge det.

Det har været en laaaaang sommeferie. Men 'for lang' tror jeg aldrig den kan blive.

15 august 2011

Natkjole

Det er efterhånden længe siden, men der var en overgang meget skriveri og brug af Meedum & Meedums bøger om at sy børnetøj. Jeg havde også fingrene i dem, men det var i Ulla Welindes 'Sy & strik Børnetøj 4-10 år', at jeg fandt en kjole jeg gerne vil sy til Yngste.

En dag hvor Yngste og jeg går forbi stof-butikken, forelsker hun sig i noget stof med søde motiver der hænger i vinduet.

Stoffet passer fortrinligt til en natkjole, og er temmelig billigt. Så udfra en svag erindring af opskriften får vi købt stof nok til at sy en pigekjole.

Og så hjem og tegne og klippe mønster.
Kjolen er en letsyet sag med elastik i hals og ærmekanter.

Alligevel får det hele lov at lagre temmelig længe ...

- inden jeg igen får det fundet frem, og går i gang med at sy den gulvlange natkjole. Den ender med at blive færdig natten inden vores sommer-ferie-lejr-tur.

Det tog tæt på ingen tid.

Det undrer mig, at jeg ikke fik den syet med det samme. Så, havde jeg været fri for at stoffet lå og drænede min energi i måneder.

For stoffet blev købt i november.

02 august 2011

Andendags valmue

Jeg kunne ikke plukke nogen kontrol-buket idag. Det er måske også lidt sent på sæsonen for mine valmuer. I hvert fald fandt jeg masser af valmue-frøstande i haven, men ingen i blomst.
Men, eftersom den ene af valmuerne, her sidst på 2. dagen, stadig står og strutter med det lilla skørt, må jeg indse, at det er meget muligt at lave valmuebuketter, - uanset om det så er mine valmuer i sig selv, eller Miris teknik der gør det.

01 august 2011

Knap så straks

I morges fik jeg langt om længe plukket en buket valmuer og afprøvet den teknik Miri afslørede for mig, sidst jeg havde en valmue inde, om hvordan man undgår at de falder før tid.

Det overraskede mig hvor enkelt det egentlig er, sådan at tænde et stearinlys, og brænde stilk-enderne på valmuerne før de bliver sat i vand. - Her til aften står de stadig flot. Heldigvis, for jeg har ikke været hjemme til at nyde synet hele dagen.

Måske er jeg i gang med at lægge min videnskabelige baggrund bag mig. For, først nu går op for mig, at jeg mangler en kontrol (en buket med ubrændte stilk-ender) før jeg ved om det ER teknikken der virker.

Jeg må vist plukke et par nye buketter i morgen...