28 januar 2012

Eksistentielle overvejelser


Lis fortæller at hun drømmer om sommer her midt i sneen, og spørger: Hvad drømmer du om, lige nu?

Og jeg indser, at lige nu drømmer jeg slet ikke om noget!

Betyder det så at jeg er fantasiforladt(..?), tilfreds(..?) eller måske ligefrem lykkelig..?


- Og, hvad siger det om dig, det du drømmer om?

27 januar 2012

Madrassting

Der har været lyst længe nok til at jeg har fået livstykketrøjens ærmer syet sammen. Lotte Wackerhagen skriver i sin vejledning til montering af strik, at sådan en sammensyning bliver pænest når man syr under 2 tråde i hver side. For at kunne se logikken i det måtte jeg selv lave en lille tegning af det. Det endte med at føles meget let, sådan at blive guidet af maskerne.

Nu skal jeg i gang med at sy ærmerne fast på bullen, og her skal jeg selv beslutte hvor stingene skal sættes. Men først vil jeg se, om ikke der findes nogle gode råd til hvordan det gøres smartest - og pænest.

18 januar 2012

Jeg er begyndt

- på min første sok, strikket fra tåen op. Startede med at sno garnet i 7 ottetaller om to pinde og strikkede så først ned ad den ene pind, og op af den anden pind. Efter første runde beynder jeg at tage ud i begge ender, med 2 masker mellem udtagningerne - for at få et 2 masker bredt bånd mellen over- og underside af sokken.

Men det kan gøres pænere!


På de første omgange drejede jeg ikke masken når jeg tog ud, og da jeg begyndte på det, gav det et mærkeligt hak i faconen. Det er heller ikke heldigt at jeg har drejet alle 4 udtagninger i samme retning. Den ene side af hver anden drejede maske kommer til at ligge langs 'båndet', ser det ud til at det er 2½ maske bredt. Og så ser det også underligt ud for enderne af de første 7 masker. Jeg ved heller ikke helt hvad jeg skal mene om ideen med et bånd mellem over- og underside.


Egentlig kan jeg meget bedre lide udseendet af den strømpe, jeg helt selv udtænkte for 15 år siden - ved at undersøge en almindelig strømpe. Den hvor jeg til sidst syr sammen med maskesting ovenpå foden. Og, det har jeg endda allerede udtænkt hvordan skal gøres, når man strikker fra tåen op.

- Men jeg kunne også bruge en vejledning ...

17 januar 2012

Det gik smertefrit

- at få rettet de masker der var blevet strikket forkert på ærmerne. Og ærmerne tog ikke skade undervejs. Mens jeg sad og lod maske efter maske løbe, og maskede op igen bagefter, fik jeg øje på mange flere masker der også skulle rettes.

Nu kan jeg kun finde en enkelt fejl. Den sidder så den ender inde i armhulen, og jeg skulle trævle hele ærmekuplen op for at få frilagt den masker der skulle løbe for at komme ned til den. - Og, det er slet ikke sundt at stræbe efter det fuldstændigt perfekte, så masken får lov at være der.

Da ærmerne endeligt var strikket, kastede jeg mig over at sy dem sammen, og gik fuldstændigt i stå...

På hvert ærme strikkes de 2 yderste masker altid ens. Hvis det er tanken at man syr ærmerne sammen indenfor den første maske, kommer der en fin 2 masker bred rille hele vejen op på undersiden af ærmet. Hvilket ville passe nydeligt sammen med resten af trøjen.
Men, jeg tager altid den første maske løst af, og ender med en lænkekant der ikke er let at montere ved siden af. Jeg har prøvet, og syntes ikke at det bliver pænt. Jeg kæmpede længe, og lod så trøjen ligge.

Indtil det idag gik op for mig, at jeg kunne montere midt i anden yderste maske istedet. På den måde ender jeg med en rille under armene der er 1 maske bred. En rille, der tilmed bliver rigtig pæn.

Nu glæder jeg mig til at få syet det sidste ærme sammen - når der bliver dagslys igen.

Vinde, Vikle, indvinde, udvinde, indvikle og udvikle

En aften i selskab med mine forældre blev brugt på at trævle op, og vinde garnnøgler. Det store 100g garnnøgle ville jeg have lavet om til to 50g nøgler hvor garnet lå dobbelt. Det blev til mange gange at vinde og vinde garnet om igen, særligt da jeg ville have garnet i hver nøgle til at være en hel tråd der hænger sammen inde i midten.

Det var rigtig hyggeligt. Undervejs havde vi alle hænderne på garnet for at få det til at lykkes, for garnet blev så snoet, at det snoede sig om sig selv.

Faktisk blev jeg i tvivl om det nogensinde ville blive til anvendeligt garn igen. Jeg luftede problemet på webstrik, og fik lynhurtigt svar fra
Birthe: 'Vind det den anden vej rundt. Hvis du vinder nøglet med hånden, så brug den anden hånd.' Og det virkede!


Måske gjorde det også en del, at jeg sad på gulvet og undervejs trillede det gamle garnnøgle til den ene side, så de to tråde blev viklet ud af hinanden.

15 januar 2012

Nye strømper i år


Da jeg læste at Webstrik startede en '12-par-strømper-i-2012' kiggede jeg på mine sokker. Det eneste par jeg ejer. De er ikke noget særligt, men nydelige syntes jeg, og jeg bruger dem efterhånden næsten dagligt. Jeg strikkede dem i vinteren 1995-1996, så det kan ikke undre at tidens tand har bidt lidt i dem.


Jeg har altså meldt mig til, og fundet den strømpe frem, som jeg er i gang med. Den blev startet i efteråret på webstrik-festivallen.

Jeg havde helt glemt at få opskrifter og noterne med, så jeg kunne ikke komme videre på hverken spencer eller livstykketrøjen. Så, den første aften inden jeg tog hjem for at sove, og kunne snuppe lidt flere nødvendigheder med mig, måtte jeg starte på noget nyt: Det blev til en strømpe strikket fra tåen op.


Snakken gik så godt den aften at jeg endte med at tage alt for meget ud. Det skal trævles op. Og, nu har jeg meget mere brug for nogle sokker, så jeg starter med at trævle det hele op og starte forfra med dobbelt tråd.