05 september 2007

Opskriften på elefanthuen

kommer her, for en webstrikker eftersøgte sådan en.
.
Strikkefasthed 41 m = 10 cm i 1x1 rib på pind 2 (kort rundpind eller strømpepinde)
.

Slå 162 m op og strik rundt i 1x1 rib. (Eller alternativt slå 164 m op og strik frem og tilbage i rib 1.5 cm og saml på rundpind ved at strikke den anden sidste maske sammen med den først maske og den sidste maske sammen med anden maske, så der er 162 masker tilbage - det giver en lille slids bag på huen)

Strik 11 cm rib (kan forlænges).

I næste runde: strik 63 masker, luk af for 15 masker, strik 5 masker med dobbelt garn lad den nye ende blive hængende, luk af for 15 masker og fortsæt rundt til de første masker der blev lukket af.

Strik 1,5 cm frem og tilbage og strikke-retningen er som da der tidligere blev strikket rundt.
Samtidig eller bagefter strikkes en pind mindre over de 5 masker med den ende der blev hængende, det vil sige at sidste pind går modsat af strikke-retningen da der blev strikket rundt.

Slå 15 masker op over 1. hul, strik over de 5 midterste masker med dobbelt garn, lad den ene ende hænge, og fortsæt med at strikke rundt i rib til der er 3 cm over hullerne (kan med fordel forlænges hvis den skal være lidt længere i nakken)

Fordel 6 maskemarkører med 27 masker mellem hver, de 5 masker mellem hullerne skal være placeret midt mellem 2 maskemarkører.

Tag 12 masker ind i løbet af en omgang, en på hver side af maskemarkørerne, uden at ændre i ribmønsteret. Strik 3 runder og tag 12 masker ind igen på næste runde – fortsæt med at tage ind på hver 4. runde til der er taget ind i alt 5 gange.

Strik 1 runde og tag 12 masker ind på næste runde – fortsæt med at tage ind på hver 2. runde til der er 6 masker tilbage (alternativt, tag kun 6 masker ind på sidste omgang, på den ene side af hver markør, så der er 12 masker tilbage), træk tråden igennem maskerne og hæft de 4 tråd-ender med spids nål.

2 kommentarer:

Marianne Voigt sagde ...

Dejligt med en elefanthue opskrift, men hvad størrelse er det? Jeg har en stor 9-årig, mon han kan passe den?

tanterne, Charlotte sagde ...

ja, elefanthue-opskrifter hang ikke på træerne, da jeg ville lave en.
Hvis jeg skulle lave den igen, ville jeg uanset hovestørrelsen lave den 5 cm længere før og 2 cm længere efter øjenhullerne. Den jeg fik lavet ligner mere den slags man bruger under en styrthjelm (se 3/9-2007).
Mht. omkredsen er det nemmeste at strikke et par cm. og så prøve 'ringen' på.