10 oktober 2007

Jeg har købt garn

Jeg er blevet fristet af en webstrikkers oprydningssalg og fik købt 4 store nøgler selvmønstrende strømpegarn. Til trods for at jeg stadig har et helt nøgle liggende af det jeg strikkede babystrømper af. Farverne i de 4 nøgler ligner hinanden, og så alligevel ikke. Hvis ikke jeg kan udtænke en måde at blande dem på, skal de nok bruges til 4 mindre projekter. Kan der mon blive en hel trøje til yngste af et nøgle?


Men, garnet havde boet i et ryger hjem. Så jeg har brugt en del tid på at vinde garn i fed, binde bomulds tråde om, vaske og lufte. Uden at det tog ret meget af nikotinlugten. Indtil jeg fandt på at gøre det tørre garn vådt af flydende håndsæbe - der gik en del til - lægge det i blød i lidt vand og så vaske sæben ud. Det hjalp - nu har jeg det lækreste bløde velduftende garn at vinde op i nøgler igen.

Uden garnvinde og krydsnøgle apperat, men ved hjælp af et par stolrygge og en vejledning i vinde garn op i nøgler hvor garnet kan bruges fra midten, har jeg lavet et par noget mere avancerede garnnøgler end jeg plejer. Det første kom til at ligne et nøgle DMC hæklegarn, og det næste ligner da et krydsnøglet...

2 kommentarer:

Linda sagde ...

Det er da avanceret kunst, at nøgle garn op! Malle strikketante har brugt to selvstribende strømpegarner til en trøje til datteren, der er måske lidt inspiration dér?
kh Linda

Charlotte sagde ...

Tak, Linda, Malles ide er god, men mine tanker går mere i retning af noget domino agtigt.