17 november 2007

Endnu en

strikkeprøve er produceret, denne gang i retstrik. For at slå 2 fluer med et smæk, er der et forskelligt antal masker på hver sin side af midtermasken (eller også er det fordi jeg ikke kan tælle).

Venstre del: 24 masker, 11.5 cm høj, opslagningskant på 7,5 cm, side på 8,5 cm
Højre del: 26 masker, 12 cm høj, opslagningskant på 8 cm, side på 9 cm.
Samlet bredde: 11.5 cm

Denne firkant er også i drageformat! det var ikke kun retstrikningen der gjorde det. Men faktisk syntes jeg at strukturen i det retstrikkede er mere interessant at kigge på - så den fortsætter jeg med.

7 kommentarer:

Linda sagde ...

Nu har jeg ikke prøvet at lave dominodimser, men kunne dragefaconen skyldes de 3 ret sammen, vil 2 ret sammen give et mindre stejlt forløb? eller har jeg bare ikke fattet fidusen?
kh Linda
synes også den retstrikkede er finest.....

Anette sagde ...

Hej.
Har strikket en del domino og erfaringen er at du først kan se den endelige facon når du har strikket flere tern sammen. Desuden kan man strække det lidt hist og pist:o)
Glæder mig til at se det færdige resultat.
Hilsen Anette

Lone sagde ...

Jeg har ikke strikket ret meget domino, men har kigget en del på mulighederne. Din retstrikkede version er flot, men her er et link til en, der har strikket i glat - det ser ud, som om hun har brugt faconen på elementerne til at skabe modellen: http://garngamen.blogspot.com/2007/11/fo-domino-summer-top.html

Jette sagde ...

De er begge flotte, men den i retstrikning ser mere "rigtig" ud, og det er flot med det selvstribende garn...

Tanterne, Charlotte sagde ...

Linda, Den mulighed havde jeg helt overset. Selvfølgelig. Jeg kan da regne mig til hvor tit jeg skal tage ind kan udfra strikkefastheden. - Men det bliver i et andet projekt.

Jette. Det syntes jeg også, - nu. Inden jeg så de strikkede prøver var jeg overbevist om at garnet ville være pænest i glatstrik

Anette, jeg kan godt se at den retstrikkede prøve kan strækkes i facon - den er ret elastisk i forhold til den glatstrikkede. Så det skal nok gå.

Lone, det er faktisk noget meget tæt på den model jeg efterhånden er kommet frem til at ville lave.

Lisbeth sagde ...

Hej
Jeg synes din firkant er fin!!
Men jeg har altså ikke forstået det "selvstribende" garn!??
Kommer der af sig selv både lyse, blå, røde og plettede sriber??????

Kærlig hilsen mor

tanterne, charlotte sagde ...

Det selvstribende garn skifter farve undevejs. Og jeg har haft rig lejlighed til at studere farveskiftene da jeg vaskede garnet. Prikkerne kommer fordi der på et stykke skiftes hurtigt mellem to forskellige farve.
Jeg har ikke prøvet det før, men det er rigtig sjovt at strikke af.