14 april 2008

Brug for hjælp

Det har undret mig hvorfor forældre af i dag er så hurtige til at ringe til vagtlægen. Men da her til mogen ringede til lægen gik det op for mig hvorfor.

Den praktiserende læge har nemlig ikke tid - før om 14 dage. For at råde bog på det, har de indført åbne tider - hos vores læge mellem 11.30 og 12 hver dag hvor man kan komme med alt det akutte. Sådan een fik vi. Dvs, at det skal foregå mindst lige så hurtigt som hvis man var taget til vagtlægen, der er jo mange flere der også skal til inden for den halve time...Og så er det, at jeg sagtens kan se en fordel i at gå til lægen når problemet opstår, og måske få det løst med det samme, i stedet for at vente på at bruge sin arbejds tid på at sidde i kø sammen med en bunke andre, uden nogen forventning om at blive bedre hjulpet.

8 kommentarer:

Mor sagde ...

Jeg tror, du har set det, - lige præcis som det er !!!!
Og vi har et velfærdssamfund!

Hilsen mor

Karina sagde ...

Jeg har også haft samme opfattelse som dig, og vi har kun haft brug for vagtlægen to gange. Jeg er ikke så sikker på, at vi skal være så langt ude for at anvende vagtlægen næste gang, for det er præcis det samme mønster der tegner sig her hvor vi bor. Har også lige læst om hvor svært det er for lægerne at få solgt deres praksis hvis de ønsker at gå på pension. Der er ingen der vil overtage - så problemet bliver sikkert endnu større :-(

Gitte sagde ...

Ups - Kom til at tænke på, at Lise skal til 5-årsundersøgelse (hun havde fødselsdag i februar)..... Jeg må da hellere se at komme igang, hvis hun skal nå det inden hun bliver 6!

tanterne, Charlotte sagde ...

Der var noget med en minister der en gang mente, at vi ikke behøvede uddanne helt så mange læger...

Mon ikke stadig det er muligt at få tid til en børneundersøgelse. Endnu er det jo 'kun' det akutte eller det der kræver undersøgelser på hospitalet der er problemer med.

Britta sagde ...

Jeg takker tit og ofte guderne og hvem der ellers gider høre det, for den læge vi har. Hvis det er akut har han ALTID tid samme da! Som fx i fredags hvor jeg havde så ondt i ryggen at jeg dårligt kunne gå.
Jeg skulle være der kl 12.30, men kom ca 10 min før dvs i hans frokostpause. Men han kom alligevel ud med det samme, for han var godt klar over at jeg havde ondt.
Jeg har også prøvet engang at komme for sent og fik at vide af sekretæren at det var bare ærgerligt, jeg måtte komme igen en anden dag. Jeg gik igen, men nåede kun ned på gaden da jeg brød hulkende sammen og gik op igen, for jeg havde det så elendigt psykisk. Da jeg kom op var lægen ude i venteværelset for at hente en anden patient. Da han så mig, sagde han straks - "du venter lige 5 min så har jeg tid".
Jeg har været heldig jeg ved det og er som sagt meget glad for det! Han er omkring 40 år, så jeg satser og håber på at ham har vi i mange år endnu inden han går på pension :-)

KH Britta

tanterne, Charlotte sagde ...

Det er rigtigt nok, at den enkelte læge finder tiden, når det er nødvendigt. Men hvor ville det være dejligt hvis de istedet havde tiden.

Rikke Bruun Berthelsen sagde ...

Jeg er ikke den pyldrede type, vist tvært imod. Jeg kender flere mødre der ringer for et godt ord, men du har ret i, at det er svært at komme til hos lægen. Jeg kommer sjældent ned til min egen læge, men må "nøjes" med de andre i lægehuset og det er jo også fint nok. Sød titel på bloggen og fin blog, her må jeg ko følge lidt med ; )

tanterne, Charlotte sagde ...

Tak for de pæne ord, Rikke. Du skal være velkommen. men her sker ikke så meget før jeg - lige om lidt - får afleveret min afhandling.