27 maj 2008

Couture sypige

Eller om at være Over-keiserlig-nattergale-frembringer.

Her i foråret har der været skolefest, og Ældste skulle være med til at opføre skolekomedien. Til sådan en skal der naturligvis bruges passende kostumer, og da han i efteråret spurgte mig om jeg ville sy hans, tænkte jeg at det ville være vel på den anden side af min aflevereing, hvor der ville være masser af tid til at lave ham en fin dragt. Så selvfølgelig, det ville blive sjovt.


Da skolekomedien nærmede sig var jeg ikke nær færdig med min opgave. Men dragten var et must. Han skulle være kunstfuglen fra Nattergalen, og iøvrigt synge solo, men hvordan producere man nu i hast en funklende, flot måske tilmed prangende fugledragt?
Et halvdyrt besøg i Fjølner lagde grunden, og vi kom hjem med changerende organza, skinnende og pallietbesatte stoffer. Min mor blev sat på opgaven med at bukser og trøje, og derefter fulgte en hel dags koncentreret couture-arbejde i hendes velforsynede syværelse, med at konstruere næb, hale og hoved, montere alle delene og sy et utal af organssstrimler på i hånden.


Vi var alle temmelig stolte af resultatet.
Egentlig gør alle pallietterne at den tager sig allerbedst ud i blitslys eller i scenens spotlight.


Men ligesom eventyrets kunstfugl holder denne heller ikke evigt.


Bukserne og trøjen skal befries for alt fulgepynt og konverteres til et Elvis-inspireret danse egnet sæt tøj, der kan bruges til en kommende sommerfest.

Han bliver iøjnefaldende den aften, hvis han da stadig vil have det på ...

4 kommentarer:

svit sagde ...

Hold da op den er flot, den kunstfugl! Kunst på flere måder endda. Og selvfølgelig vil han da have den på - ellers er han da et skarn.

tanterne, Charlotte sagde ...

Tak Marianne.
Jeg tror nu også han vil bruge bukser og trøje når fugle-udstyret er pillet af. Det er måske mest moderen der syntes det kunne blive lidt for rigeligt glimmer glitter agtigt.

Linda sagde ...

Fantasiastisk!! Hvor er han flot! Fjølner har jeg aldrig hørt om, ej for en fedeste butik!
kh Linda

tanterne, Charlotte sagde ...

Tak Linda,
Fantasi-astisk, jeg skulle lige stave mig igennem, men så fangede jeg det. ;-)

Selv om Fjølner er på nettet, så er den kun 'verdensberømt' i Viborg og omegn, hvor den til gengæld er den eneste af sin art.
Så det er godt at den er god. Jeg ville være ked at skulle nøjes med en Stof2000.