17 juni 2008

Børns Bil-Begejstring

Det blev til endnu en 'trip down memory lane' da jeg hos Linda læste om Oscars 2 års fødselsdag. Ikke fordi min yngste også lige er blevet 2 år, men fordi Oscar er vild med biler, meget mere end moderen. Og sådan en mor var jeg også for snart 10 år siden; overhovedet ikke interesseret i biler, men med en 2-årig spørgelysten dreng der var helt vild med dem. (Mon sådanne 2 årige drenge egentlig kunne få lyst til at bytte deres bil-uinteresserede mor væk for en bil-interesseret af slagsen.)

Den daglige tur til bussen gik forbi en lang parkeringplads, og efter nogle måneders messen; 'en rød/blå/grå bil.', som svar til hans 'A det?' var jeg ved at gå i spåner over at høre på mine egne gentagelser. Han interessse var til gengæld umættelig, så vi tog hul på bilmærkerne, ikke at jeg kunne nogen, med det var til at overkomme at gå om bag en enkelt bil hver dag for at læse mig til hvilken bil det var. På den måde lykkedes det ham at lære rigtig mange bilmærker at kende. En par måneder senere kunne han fortælle hvilke biler der kørte forbi os, og jeg kunne kun tro ham, for jeg fik sjældent øje på det lille mærke der for mig kunne afsløre hvilken bil det drejede sig om.

Måske hjalp det lidt på udvalget af kendte biler at der efter sigende skulle ligge et bordel på den anden side af vejen, hvad jeg ikke anede noget om da jeg boede der. I hvert fald var der et stort og varierende udvalg af fine biler parkeret derhvor vi gik hver dag. Men efter at have hørt 'nyheden' kunne jeg pludselig se med andre øjne på den kælder på den anden side af vejen med krydsfinerplader istedet for ruder og et stort lyserødt husnummer malet på døren.

4 kommentarer:

Linda sagde ...

Fniiiis.. jeg cyker også dagligt forbi et hus, hvor der står åbent på et skilt på døren. Alle vinduer er plastrede til. Kun tyrolerlygten hinter hvad der er åbent for :o)
Måske jeg skulle lære mærkerne.... der er faktisk af og til en alpha-romeo her på vejen (og det kender jeg altså kun fra de der bilkortspil.... 8 cylindere...)
kh Linda

tanterne, Charlotte sagde ...

Det lyder som om du har muligheden for at studere et vist udvalg. Og bilmærker er gode at imponere børnehave drenge med.
Nå ja, de kunne også bruges til at frustrere en stakkels telefon interviewer der egentlig bare skulle høre om jeg havde lagt mærke til den nye Toyotareklame i fjernsynet, og derfor spurgte om jeg kunne nævne nogle bilmærker. Han var træt af mig længe inden jeg nåede til dem der begynder med T.

Julie sagde ...

Jeg har boet on and off på Vesterbro igennem de sidste tyve år, så et bordel er nærmest (desværre) "bare" en del af gadebilledet :-)
Bilmærker er jeg efterhånden også blevet temmelig stiv i, men det er såmænd fordi, at jeg hele tiden er på udkig efter den næste bil, som kan rumme endnu mere og køre endnu længere på literen osv.

KH Julie
(der iøvrigt var ved at kollidere med en bil i Brejninge, der såmænd frejdigt kørte i den forkerte vejbane, fordi føreren liiige skulle tænde en god cigar).

tanterne, Charlotte sagde ...

Wow Julie, det betyder vel at du faktisk ved hvordan bilen ser ud - jeg kan kun koble logo og navn...