21 september 2008

Den sidste månedstid

- har jeg stået for fødevarekemi-undervisningen af nogle skønne unge mennesker der gerne vil blive klogere på mad og ernæring. De syntes det var temmelig tørt, og det er også utaknemmeligt at være den der skal stå for at banke reaktionsligninger ind i knolden på dem, mens andre undervisere tager sig af alt det sjove som smags-bedømmelser og ekskurtioner.
Jeg kunne have perspektiveret vildt og inderligt til noget så eksotisk som
revolutionerende sammenhænge mellem mad og sundhed. Men jeg fik ikke lov, det ville være at give udtryk for holdninger, tilmed holdninger der er i strid med sundhedsstyrelsen. Det er fy.
Men al den undervisning betød, at jeg flere gang om ugen kørte lige forbi IKEA, og af og til også kiggede indenfor, det kan vel ikke skade. Og vel inde i butikken opstår der pludselig behov jeg slet ikke kendte til eksistensen af. Som nyt sengetøj til ældste der har valgt grøn som hovedtemaet i sit nye værelse, og som i sin overdådige stak af sengetøj ikke har et eneste sæt i den farve.


Men hvorfor er det nu at sådan et dynebetræk skal være 20 cm for bredt til et almindeligt dynetæppe?
Nu er sengetøjet vasket, klippet og syet så det kan bruges.

2 kommentarer:

Ulla sagde ...

AK ja sundhedsstyrelsen... efter at have læst deres ammepropaganda og kostvejledning til spædbørn er jeg noget forbeholden overfor dem..

Ang kemi og reaktionsligninger. Det hele bliver meget mere spiseligt, hvis man kan få illustreret hvorfor det er anvendeligt og sætte tingene i perspektiv. Men det er eddermame svært
KH
En der lige har holdt 4 timers kemiforelæsninger om alt fra brint til kvantekemi idag.

tanterne, Charlotte sagde ...

4 timer! Godt det ikke er mig, jeg er ret flad efter en almindelig dobbeltforelæsning.

Ja ind imellem kan jeg have svært ved at se at det er folkets sundhed de tilgodeser i den 'forstyrrelse'.