15 august 2011

Natkjole

Det er efterhånden længe siden, men der var en overgang meget skriveri og brug af Meedum & Meedums bøger om at sy børnetøj. Jeg havde også fingrene i dem, men det var i Ulla Welindes 'Sy & strik Børnetøj 4-10 år', at jeg fandt en kjole jeg gerne vil sy til Yngste.

En dag hvor Yngste og jeg går forbi stof-butikken, forelsker hun sig i noget stof med søde motiver der hænger i vinduet.

Stoffet passer fortrinligt til en natkjole, og er temmelig billigt. Så udfra en svag erindring af opskriften får vi købt stof nok til at sy en pigekjole.

Og så hjem og tegne og klippe mønster.
Kjolen er en letsyet sag med elastik i hals og ærmekanter.

Alligevel får det hele lov at lagre temmelig længe ...

- inden jeg igen får det fundet frem, og går i gang med at sy den gulvlange natkjole. Den ender med at blive færdig natten inden vores sommer-ferie-lejr-tur.

Det tog tæt på ingen tid.

Det undrer mig, at jeg ikke fik den syet med det samme. Så, havde jeg været fri for at stoffet lå og drænede min energi i måneder.

For stoffet blev købt i november.

3 kommentarer:

Lis sagde ...

Ja, det kunne du jo have gjort færdigt dengang... Men så kom julen og , og , og ... Sådan går det nogle gange, men færdig det blev den da og yndig er din datter i sin nye natkjole. Håber du får blod på tanden til flere nu .

Kh. Lis

Krutters Krøller sagde ...

Glæd dig over den nu! Hvis du havde syet den dengang, ville den ikke længere være gulvlang *S*

Tanterne sagde ...

Tak Lis. Jeg syntes også hun er yndig i natkjolen - når hun ikke lige rækker tunge. Så jeg har bestemt fået mod på flere.

Jeg glæder mig rigtig meget over den nu, Rina. Men, det med længden havde jeg ikke lige tænkt på ;-)