18 januar 2012

Jeg er begyndt

- på min første sok, strikket fra tåen op. Startede med at sno garnet i 7 ottetaller om to pinde og strikkede så først ned ad den ene pind, og op af den anden pind. Efter første runde beynder jeg at tage ud i begge ender, med 2 masker mellem udtagningerne - for at få et 2 masker bredt bånd mellen over- og underside af sokken.

Men det kan gøres pænere!


På de første omgange drejede jeg ikke masken når jeg tog ud, og da jeg begyndte på det, gav det et mærkeligt hak i faconen. Det er heller ikke heldigt at jeg har drejet alle 4 udtagninger i samme retning. Den ene side af hver anden drejede maske kommer til at ligge langs 'båndet', ser det ud til at det er 2½ maske bredt. Og så ser det også underligt ud for enderne af de første 7 masker. Jeg ved heller ikke helt hvad jeg skal mene om ideen med et bånd mellem over- og underside.


Egentlig kan jeg meget bedre lide udseendet af den strømpe, jeg helt selv udtænkte for 15 år siden - ved at undersøge en almindelig strømpe. Den hvor jeg til sidst syr sammen med maskesting ovenpå foden. Og, det har jeg endda allerede udtænkt hvordan skal gøres, når man strikker fra tåen op.

- Men jeg kunne også bruge en vejledning ...

3 kommentarer:

Håndarbejde skal der til sagde ...

Spændende at starte den vej, det har jeg ikke set før :-)

Flot garn.

Hyggehygge
Marianne

ullaskovjensen sagde ...

Det ser rigtig fint ud.
Hvad er pointen med at starte med tåen?

tanterne sagde ...

Tak Marianne og Ulla

Her troede jeg, at jeg var noget nær den eneste strikker der endnu ikke havde prøvet at strikke strømper fra tåen og op.
Ideen er, at man kan strikke strømper der passer til garnmængde.
Jeg har før måttet sætte en anden farve i den ene tåspids, for at gøre et par færdige.
På skafterne er det ikke vildt afgørende om der er til en række mere eller mindre.