01 juni 2013

Brændenælde

Fristet af Henriettes spørgsmål om, hvordan man kommer af med blandt andet brændenælder i haven, fik jeg lyst til gå om til mosen og høste nogen til maden.



Efter topskuddene var blevet overhældt med kogende vand og skyllet godt i koldt, røg de i blenderen sammen med kogevand fra asparges, de suppeurter jeg bagefter havde kogt i vandet og noget bouillion-pulver. Den blendede suppe varmede jeg i gryden igen.

Jeg kan ikke huske at jeg tidligere har spist brændenælder. Smagen var helt ny, sådan lidt græsagtig, og faktisk rigtig god. - Friske brændenælder har en knap så fristende lugt, men som tilberedt var lugten forsvundet. Hvis jeg da ikke blot havde vænnet mig til den.

2 kommentarer:

Skribenten sagde ...

Uha det lyder da vildt lækkert med suppen. Gad vidst om man på forhånd kan fryse nælderne, så man har til vinteren. Der er jeg sikker på at det vil være smadder dejligt med sådan en omgang grønne vitaminer.

Jeg fik brugt nogle af skvalderkålene i en pizza og DET var super. De er sån lidt a la rucola i smagen.

Sov godt og knus
Henriette :)))

tanterne sagde ...

Tak Henriette.
Jeg er sikker på at man kan fryse brændenælderne. God ide! Det vil jeg snart gøre.

Skvalderkål-pizza lyder rigtigt godt - når du siger smagen minder om rucula.