31 maj 2014

At afskaffe den dårlig samvittighed

Det er utroligt hvad en dårlig samvittighed kan udrette. Den burde jo få til næsten øjeblikkeligt at rette problemet. Men, oftere holder den een effektivt fast i det der giver den dårlige samvittighed.

Jeg har haft dårlig samvittighed over ikke at strikke.

Jeg havde fundet garn og var i gang med erstatningen for Yngstes asymmetriske bluse. Men, da hun i januar meddelte at hun hellere ville have at forstykkerne ikke blev krydset, gik jeg i stå. Det virkede for svært at beslutte hvor lange de så skulle være.Til sidst gad jeg ikke have den dårlige samvittighed og fortalte mig selv, at det er helt i orden ikke at strikke.

Så skete der endelig noget (måske også fordi Yngstes fødselsdag nærmede sig). Den sidste dag hvor hun ikke var hjemme kom trøjen frem. Og, midt nat var den både strikket og færdigmonteret.Jeg lod der være så lange sideslidser, at forstykkerne stadig kan sys fast i den anden side - hvis nu..Garnet blev ikke strammet godt nok, da jeg lukkede af til halsen - så halsen trækkes alt for bred. - Det ville jeg godt rette på. Men hvordan gør jeg det, uden en stor operation?

Og så kan der ikke afses mere tid til at lege mors fotomodel.

2 kommentarer:

Miri Vandre blandt ege sagde ...

Dårlig samvittighed er noget af det værste ! Vi bruger alt for megen energi på den.
Væk med den :)
Og hun ser fin ud i mors strik:)

tanterne sagde ...

Miri, jeg er helt enig. Jeg skulle bare lige opdage hvad der var på spil før jeg kunne handle.

Og, tak for de søde ord om Yngste.