14 august 2007

Er frem og tilbage lige langt?

Skolen starter igen idag. Vi beholdt vores landsbyskole efter kommu-nesammenlægningen. Heldigvis. Stedet er i vækst, der bygges huse, flyttes fra by til land og der fødes børn. Andre landsbyer er ikke lige så heldigt stillet.
Men hvorfor er det altid oplandsskolerne der skal stå for tur når der tales om lukninger? Kunne det ikke lige så godt være en udtjent byskole der lukkers? Det er vel ikke sværere at anbringe en skolebus der hvor byskolen lå, og så køre eleverne til en landsbyskole, end det er at køre rundt efter eleverne på landet for at køre dem den anden vej?

5 kommentarer:

Siffe sagde ...

you've got a point!
KH Siffe - selv tidligere bruger af lukningstruet landsbyskole

Charlotte sagde ...

Tak, det er rart at blive hørt. Og det er nok der forskellen er: Når byskolens brugerne råber op høre hele byen det. Når landsbyen råber op er kørene på markerne rundt om temmelig ligeglade med det.

Bettina sagde ...

Jeg er så heldig at bo i en mindre by, hvor de faktisk er nødt til at gøre det, du efterlyser: De samler børn op i byen her (på ca. 4500 sjæle) og kører dem ud til en nærliggende landsbyskole, fordi der flytter yngre familier til hele tiden, og byens 2 skoler ikke kan rumme flere børn. Dét er da på sin vis rart...

Charlotte sagde ...

Bettina, jeg er imponeret over din positive indstilling.

Annette sagde ...

Ja er det ikke ofte sådan at der er længere ud på landet end ind til byen???
Ja, jeg forstår heller ikke altid disse dispositioner...
mvh
Annette