12 december 2007

Blonde trøje

I foråret strikkede jeg en trøje til yngste af 100 g uldent strømpegarn, fundet på tilbud. Jeg var faldet over denne trøje og tænkte at jeg kunne bruge grund-ideen til en barnetrøje, og få afprøvet at strikke oppefra og ned.

De første omgange gik hurtigt, men efter et stykke tid blev det svært at se noget fremskridt. Det er forklaringen på den lille bort (3 rækker perlestrik) på bærestykket. der er gentaget forneden på ærmerne, bullen og langs forkanterne (3 masker istedet for rækker).

Ved at strikke et ærme helt færdigt af gangen og føre tråden tilbage til bullen ved at 'hækle' underarmssømmen, lykkedes det at strikke hele trøjen uden at bryde garnet en eneste gang.

Blondekanten er lavet ved at flytte den første maske som skulle den strikkes, og derefter gentage de 5 pinde:

1 vrang, slå om, 2 vrang sammen, vend.
Flyt 1 maske som skulle den strikkes, 3 ret, vend.
Flyt 1 maske som skulle den strikkes, 1 vrang, 1 ret, vend.
Flyt 1 maske som skulle den strikkes, 1 vrang, 1 ret, vend.
Flyt 1 maske uden at dreje den, luk 4 masker i vrang.

Ved at samle masker op er blondekanten fortsat op langs forkanten med knaphullerne, rundt i halsudskæringen og ned til lige under borten på forkanten med knapper.

Trøjen var det første jeg strikkede på min dengang nyindkøbte 2 mm metal addi rundpind, og strikkefastheden ændrede sig gradvist fra meget fast til mere smidig. Det kunne have ødelagt så meget andet, men her gav det bullen - der er strikket uden nogen udtagninger - en svag A-facon. Ganske klædeligt til en rundmavet tumling. Og, blondekanten der er glat forneden på ærmer og bul (men helst vil folde opad - det fungerer bedre på ærmerne) er blevet til en lille flæse rundt i halsudskæringen.

5 kommentarer:

Mette H. sagde ...

Den er rigtig fin den lille trøje. Måske skulle alle trøjer til de små have a-facon, for det er da rigtigt at de har en sød lille mave.

tanterne, Charlotte sagde ...

Jeg skal i hvert fald huske på at det er en god facon.
Og ikke mindst at en lille oppe fra og ned trøje er et et godt sted at starte med garn og pinde i en ny størrelse indtil strikkefastheden falder på plads.

Anonym sagde ...

Altså ... fagsnakkeriet er volapyk for mig. Men resultatet synes jeg er intet mindre end FANTASTISK!!

Mariie
paasinde.wordpress.com

tanterne, Charlotte sagde ...

Tak Mariie.

Da den var færdig havde jeg lidt fornemmelsen af at have strikket et arvestykke (derfor er der også ofret lidt ekstra på knapperne).

Og spring du bare over fagsnakken, den er kun beregnet på strikkenørder (iregnet mig selv, hvis jeg vil gentage succesen en dag.

Anonym sagde ...

Ved du hvad? Jeg tror, du gør helt ret i at tro, at du har kreeret et arvestykke! Absolut.

Mariie
paasinde.wordpress.com