17 januar 2008

Jeg opgav ikke...

- at bage brød, kun at bage surdejsbrød. Så nu vender jeg tilbage til det der engang fungerede så godt.
Mens jeg forberedte aftensmaden i går lagde jeg også dej til (gær)brød. Dejen fik et skvæt af surdejen, - nu jeg har den. Men surdejen arbejder jeg ikke videre på, den er bare blevet parkeret i køleskabet. Der fik den selskab af det ubagte brød brødet natten over.
Brødet blev bagt imorges imens jeg var under bruseren. Og hvilken forskel. Mine surdejseskapader var ellers lige ved at få mig til at tro jeg have mistet grebet, men nej.
Det blev brød det her, det blev lige som sådan et skal være og det er godt.

3 kommentarer:

Tineke sagde ...

Guffeluffe!! Jeg kan godt lide din ihærdighed!! Jeg bager også en del brød selv, men det er nok mere af nød, jeg kan baaaare ikke blive integreret nok til at elske brød baseret på surdej....så er det svært at være sund brødspiser her i DK..........

Gitte Jensen sagde ...

Uhmmmmmmm - Ser godt ud. Manden min bagte i en lang periode rugbrød, men det er lidt på hold p.t.. Jeg bager dog stadig brød med knækkede hvedekerner, således at vi altid har hjemmebagt i weekenderne. Gider ikke det der kedelige købebrød........

tanterne, Charlotte sagde ...

Brødet var godt, en anelse for salt, men det er der jo råd for næste gang, og det ses ikke på billeder.

Tineke: Ja den surdej, får den ikke også brødet til at smage mærkeligt?

Gitte: Jeg giver dig fuldstændig ret købebrød er bare for kedeligt - og iøvrigt alt for dyrt.