25 juni 2008

Weekend sysler

En pludselig indskydelse gjorde at jeg kom afsted til udstilling på Skals Håndarbejdsskole, med yngste i hånden og en time til rådighed inden det ville være tid igen at vende hjemad til frokost og middagssøvn.

Hele udstillingen var bygget op omkring temaet knap, der blev brugt på finurlige måder som overskrifter til de forskellige områder hvor der blev udstillet. For eksempet fandt jeg de her små nålepuder under 'Knap så store' hvor de børn der har gået på håndarbejdsskolen i år havde deres værker udstillet.















Jeg har set et par udstillinger på stedet tidligere, og vidste at en time ikke ville være nok til at fordybe sig, det kunne kun blive en hurtig gennemgang, og sugen indtryk og stemning til sig. Af lækre stoffer...














Yngstes favorit var en sød lille gris.


Her var det umådeligt svært at holde fingrene væk. For, som der stod på små skilte fordelt med rund hånd, så måtte man ikke røre. Det smuttede nu temmelig mange gange, men jeg tror mine konstante formaninger og forklaringer til den lille dame skånede os for at blive irettesat. - Der var andre der ikke gik fri.






Specielt afdelingen med broderier gav næring til min drøm om engang at komme på kursus på Skals. - Selv om andre typer håndarbejde også er spændende, så er det broderiet jeg ikke giver mig selv tid til, og udført rigtigt kan selv en lille detalje give en stor effekt.


Som her hvor man kan se de dækkede lyse striber giver mere effekt end jeg ville kunne forestille mig.



I år var denne her den eneste, men sidste år var det mange eksempler på broderi af denne her type. Det skal jeg prøve engang. Måske på en lille pigekjole i hør...


Røde bånd førte hen til de nu tomme lokaler der engang har huset håndarbejdsseminariet, og på vejen kom man forbi 'Det smukkeste marked'. Havde jeg ikke haft travlt og ingen penge ville jeg måske være blevet lokket af de her festlige fristelser.



Eller af lækkert tykt filt i bolchestriber.

Eller af delikate mapper.


Jeg er lige ved at tror jeg faktisk mangler sådan nogle.

Imens yngste fik besteget nogle trapper øjnede jeg den her yndige kjole.



Ved nærmer eftersyn kan man se at den er syet i papir. Og som om det ikke skulle gøre den upraktisk nok, er den også oversået med broderier, der godt kunne begrænse hvor meget jeg lige ville få den brugt...





Med kjolen på, vil man nok kunne opleve svigtende eller meget bevidst øjenkontakt.

Da jeg indfangede den trappe bestigende lille dame for at kunne komme hjemad faldt jeg over den her grafitti...

2 kommentarer:

Laila: sagde ...

Tak for synet...

Anonym sagde ...

Det var så lidt ;-)