24 februar 2009

Nu er det jul igen

- Og julen varer lige til påske - Nej, det er ikke sandt, for der imellem kommer fasten

Efter at ældste havde forhørt sig, om hans mor ville blive klar til at komme hjem til 3. juledag, hvor vi planlagde at fejre juleaften, lovede min mor ham, at vi skulle holde en juleaften, når jeg engang var kommet hjem fra sygehuset - om det så skulle blive udendørs og midt om sommeren.

Men, vi fik fejret juleaftenen dagen inden fastelavnsøndag. Et selvgroet mini-grantræ blev helt uautoriseret fældet sammen med yngste i noget krat i skoven, og pyntet med de i december indkøbte og stadig urørte julesmåkager og en hurtigt og skævt udklippet papirengel.

Gaverne var delvist indkøbt før jul, og jeg måtte pakke dem ud og ind igen, for at være sikker på hvad der var i hvilke pakker. Derfor er indpakningspapiret til de fleste blevet mindre julet og meget mere passende til midt i februar.


Det var ikke julestemning der var mest af. Bortset fra julemiddagen var gaveuddelingen og udpakningen de eneste traditioner vi med overbevisning kunne gennemføre. Men ellers blev det en ganske hyggelig erstatning for det vi var gået glip af i juleugen.

5 kommentarer:

britt sagde ...

HVor skønt, Charlotte! Det har uden tvivl været godt for jer alle.
:-) Britt

Tineke sagde ...

Hvor var dét godt, Charlotte. Garanteret rigtig godt at få det gennemført, og jul, jaaa, det kan det være året rundt.

Jane sagde ...

Sikke yndigt lille juletræ.
Og jul kan da sagtens holdes i februar måned. Uden tvivl har det været en god oplevelse for børnene.

Linda sagde ...

Hvor dejligt med en ekstra jul og ekstra gaver! Og hvor man kan blive overrasket endnu en gang - jeg griner stadig af din julepakkekalender, nu ved jeg hvordan din knold til dagligt er indrettet, men jeg kan huske præcis hvilken kuglepen jeg skrev i min labbog med, for 4 år siden, men jeg kan godt glemme at jeg lagde et par sokker i en lille kasse i starten af året :o) Måske du i virkeligheden har fat i et rigtigt godt koncept dér, til de travle kvinder....
Nå men - glædelig jul :o)
og god påske!
kh Linda

tanterne, Charlotte sagde ...

Britt, Tineke: Ja, det var godt.

Jane: Ja juletræer er betagende, uanset om de så har været nok så uskønne inden de blev pyntet. Og det her, var på ingen måde skovens flotteste træ.

Linda: Tak, det var den hurtigste jul nogenskinde, men forventningens glæde, den har vi haft fornøjelse af længe. - For længe, ifølge ældste. Og som altid nåede jeg i løbet af gaveudpakningen at glemme at der også måtte være en til mig.