26 marts 2010

A la carte

I 'Strik al la carte' er beskrevet en teknik til at strikke lodrette striber med to forskellige garner. Den må kunne bruges til skørtet på Yngstes nye spencer. Men en første gennemlæsning af opskriften får mig til at konkludere at Isager må have skrevet forkert. - Måske brugt cut and paste lidt for hurtigt? Det giver jo ikke mening at nogle masker skal strikkes mange flere gange end andre..!?

Altså udtænker jeg hvad der burde have stået og strikker løs.Det kommer bare ikke rigtig til at ligne, ret-rillerne ligger forkert... Det kunne skyldes, at jeg har udnævnt den gale side til at være vrangsiden, og derfor fører garnet, når det ikke strikkes, på den side der skal ses. Så undervejs bliver den anden side til vrangsiden.
Men det ses hurtigt, at striberne bestemt ikke bliver bedre, højst anderledes.

Måske jeg alligevel skal forsøge at gøre præcis hvad der står? - Sådan helt 'a la carte'..?

3 kommentarer:

Helle sagde ...

Hvis du gør som beskrevet er det samme maske der tages af på pind 1 og 2 og en anden på pind 3 og 4. Og så er det vigtigt at garnet er bagved den løse maske på retsiden og foran på vrangsiden (så den ikke ses fra retten).

Sonja L sagde ...

Hej Charlotte
Jeg har lige prøvestrikket mønstret, (den lille top er på min to-do-liste), jeg mener mønstret er skrevet rigtigt, men der er et par ting som man kan komme til at gøre forkert: alle masker der skal strikkes er ret-masker, aldrig vrang.
Når der står "1m løst af med tråden foran m" skal du prøve at tænke "1 m løst af som vrang"
Håber du får knækket koden, jeg tror det vil blive en rigtig sød spencer til din lille pige.
Hilsen Sonja L

Tanterne sagde ...

Tak Helle og Sonja, for hjælpen til at tro på opskriften.