21 juni 2010

Sukker

Jeg har længe prøvet at undgå at spise sukker, men når man har noget sødt i huset, eller bliver budt og i grunden kan li' det, er det lidt svært helt at undgå.

I forgårs var derfor den første dag hvor jeg slet ikke spiste noget sukker. Først i går aftes blev jeg lækkesulten, og fordi det da havde holdt det så længe, tog jeg et stykke rugbrød istedet for noget lækkert og sukkerholdigt.

Og Hurra! Idag er mine hænder og fingre for første gang i meget lang tid blevet helt fri for den murrende fornemmelse jeg ellers havde vænnet til bare var der. Godt nok ikke lige med det første, de skulle først bevæges igennem lige som man gør med muskler der er ømme af mælkesyre.

Jeg tror det bliver lettere, at holde sig helt fra sukker fremover.

Min Bedstemor holdt iøvrigt på, at sukker er det rene gift.

8 kommentarer:

Bebiane sagde ...

Jeg tror din Bestemor har ret i, at sukker kan være farligt for os, men som jeg altid siger: alting med måde. Flot at du kunne have en 100% sukkerfri dag, for der er snart sukker i alt.

tanterne sagde ...

Ja, det kræver et helt studie af varedeklarationer at undgå sukker.

Rart at høre en der syntes det er flot. - Selv har jeg mest fornemmelsen af at være til besvær.

Siffe sagde ...

Kære Tante
Nu er det 2 år siden jeg rydtede køkkenet for ALT sukker/sukkerholdigt - såsom ketchup, syltetøj osv.
Jeg HAR simpelthen ikke sukker i huset.
Jeg hatr fået det meget bedre men overfaldes stadig af trangen tilsødt. I dag er det fugt/knækbrød og ikke andet hvisjeg skal *forkææles*. Indimellem en smoothi eller i nødens stund en sund is.

Det er svært men absolut godt at afvænne sig fra sit sukkerforbrug.
PØJPØJ

KH Siffe

tanterne sagde ...

Siffe, du er da gået radikalt til værks!
Jeg har stadig sukker i huset, jeg syntes ikke det umiddelbart ville være fair at inddrage børnene i projektet.

emmy sagde ...

Jeg er ny læser af din blog.

Det er ikke sjovt at have en sød tand/sukkertrang. Jeg kender det. Rigtig flot du kunne holde dig fra sukker en hel dag, jeg håber det fortsætter. Held og lykke med "minus sukker"

tanterne sagde ...

Emmy, velkommen til, og tak for opbakningen.
Det går faktisk rigtig godt med at undgå sukkeret.

Siffe sagde ...

Kære Tante jeg er jo i den *heldige* situatiion at jeg kun er mig ;-) og jeg havde nok brug for lidt radikalisme hvad sukker angår
Nu om dage kan jeg styre det ... ingen slik, is en gang imellem og alt det frugt jeg lyster, hvilket nogle nok mener er det samme, men hvem kan spise 30 stk frugt omdagen?
Iøvrigt lyder din brødbagning rigtig godt, hvidt brød er jo ligeså usundt som sukker.

KH Siffe

tanterne sagde ...

Siffe, jeg er sikker på at den kemiske forskel der er mellem forskellige kulhydrater f.eks. hvidt sukker og frugtsukker har en betydning.

Og min erfaring er, at det brød jeg selv bager, af (Aurion) mel hvor kornets kim er bevaret, ikke er så slemt som bagerens 'luftbrød'. Hvis skallen også var med, så ville det nok være bedre endnu.