02 februar 2012

Januarsokker

På webstrik har jeg meldt mig til en KAL (Knit-Along = Strik-Sammen) hvor det gælder om at strikke 12 strømper i 2012.
Jeg nåede lige at blive færdig med sokkerne i Januar, og få dem præsenteret på webstrik-bloggen, og kunne være med i årets første lodtrækning.

Lige siden jeg fik taget billederne, og hæftet tråden i tåen, som jeg opdagede imens, har de varmet mine fødder. Pludselig syntes jeg ikke længere at her er fodkoldt, og så har jeg jo allerede vundet noget.


Det blev nu ikke mig der vandt en af gevinsterne - ikke denne gang. Men, der er 11 chancer mere, og for at være med næste gang gælder det om at få strikket endnu et par før februar er forbi. - Jeg har lige set efter, at der var sokkestrikkere blandet månedens vindere. Hvad de så vandt melder historien ikke noget om - endnu.


Ved at følge
vejledningen fra Knitty, lykkedes det mig at lave en hæderlig tå, på mine de første strømper der er strikket fra-tåen-op. Hælen er en timeglashæl. For at aflukningskanten ikke skulle blive alt for stram, har jeg på den sidste række lavet et omslag inden hver maske, et omslag der så bliver løftet over masken samtidig med at jeg lukker af.

Sokkerne er strkket i dobbelt garn i Hot Socks Marrakesch by Four Seasons Gründl, og fra-tåen-op for at udnytte hele garnbundet på 100 g. Men selv om jeg omhyggeligt havde delt garnet i to lige store portioner inden jeg gik i gang med at strikke, endte jeg alligevel med at splejse lidt af garnet over i den anden sok, for at skafterne skulle se ud til at være lige lange.

Sokkerne ser lidt forskellige ud, fordi de to changerende tråde ikke er holdt sammen på samme måde. På den ene sok er de forskellige farver blandet godt sammen, mens den anden viser tydeligere striber i næsten rene farver. En anden gang vil jeg helt sikkert forsøge at matche garnerne bedre så sokkerne ender med at variere på samme måde.

9 kommentarer:

Henriette sagde ...

Bare det at du er dygtig nok til at kunne deltage i en KAL med 12!!! par sokker er helt vildt. Jeg bøjer mig og syntes iøvrigt at de januars eksemplar er dødflotte. I år SKAL jeg bare have strikket mig et par. Så bliver det mit 3 forsøg hihi.

Kh Henriette :-)

tanterne sagde ...

Tak, Henriette, jeg er også helt tilfredse med dem, deres forskelle til trods.

12-par-på-et-år er faktisk lidt skræmmende, men det er jo ikke værre end at jeg bare ikke kommer med i den måneds lodtrækningen om gevinster, hvis jeg ikke får et par strikket færdig.

Hvis du går igang med dine sokker igen - og det skal du da, Hjælper jeg gerne med at finde løsninger der hvor det bliver svært.

Anonym sagde ...

Ej hvor er du altså go´!
Ja jeg måtte sande at tanken om at strikke sokker fremkaldte min dovenskaben på skummel vis, blev faktisk noget nær handlingslammet, men heldigvis slog strikke-lysten stærkt igennem, på trods, og fik min mor til at udarbejde en lige-til-strikke-opskrift-på-futter, som jeg modtog på mms og er nu i gang med nr.2 par, futfut det skønt :)

tanterne sagde ...

Tak Mattie. Det er godt at høre at du nu strikker sokker, trods dovenskaben - for det lyder som om du nyder det(/eller resultatet..).

Anonym sagde ...

nej ikke sokker men futsko, jeg nøjes fortsat med at kiggge på dine skønne sokker, måske jeg må i gang, alligevel, men nu gælder det tredie(!) par futsko, som om vinteren er så kold, at jeg får slidt tre par op ;D

tanterne sagde ...

Jeg hjælper dig gerne, Mattie
- når du vover dig igang med sokkestrikningen.

Jette Friis sagde ...

Jeg er helt misundelig.
12 par sokker - jeg kæmper altid med at få strikket nr. 2 sok af et par. Måske fordi det keder mig at gentage. Måske blir' jeg bedre engang:).

Jette Friis sagde ...

Jeg bøjer mig i støvet.
12 par - det er godt nok flot.
Jeg plejer at have problemer med at få strikket nr. 2 sok af et par:)

tanterne sagde ...

Jette, det går lige op for mig, at det lyder som om jeg allerede har strikket 12 par.
Det har jeg ikke. Men jeg håber at nå op på 12 par i løbet af 2012