20 marts 2013

Forårs-sne

Det er snart 4-5 uger siden Ældste bad mig strikke ham en halse-disse. Og som vejret er nu virker det ikke helt omsonst at have fået den sendt til ham.


Både rib og perlestrik var med i overvejelserne af hvordan man undgår et glatstrikket for- og bagstykke der ruller. Overvejelserne endte i 5 dobbelte rækker af vrang og ret langs kanterne.
Halsedissen er stikket af 2 nøgler strømpegarn fra Brugsen. Jeg begyndte for-/bag-stykkerne med hver sit nøgle, så der var to nøgler i sving da jeg nåede til selve hals-røret. Ved at forsætte med begge nøgler, kunne jeg strikke patent-stik uden at skulle holde øje med det rigtige sted at skifte mellem ret- og vrang-masker. Hvert nøgle kunne fortsat bruges til at strikke den samme slags masker med. - Da jeg lærte mig at stoppe 5-7 masker før jeg kom helt hen til det andet nøgle, gik det fint.
Selv om jeg syntes jeg nu har lært at strikke patent, nåede jeg kun til at kunne rette forkert strikkede masker ved at strikke baglæns.

Det er første gang jeg har forsøgt mig med at blokke mit strik. Det gav nogle spidser, der hvor halsedissen var nålet på strygebrædtet inden brædtet blev lagt omvendt mellem kummefryse og tørrestativ.
Nu kan jeg se, hvorfor det er værd at overveje, at finde noget i retning af lange tynde strikkepinde til at spænde strik op med.

2 kommentarer:

Fuglemamma sagde ...

Fin! Og det er alltid hyggelig når barna ber om noe hjemmestrikket synes jeg.

tanterne sagde ...

Ja, der er dejligt - og endnu mere, da han ringede og sagde tak for pakken, og lød ganske tilfreds.