22 juni 2009

Struktur

Det er ikke fordi mit hjem er meget beskidt, rodet eller ikke kan tåle at blive vist frem. Alligevel generer det mig at jeg endnu ikke har udviklet nogle gode oprydnings- og rengørings-vaner her i huset. Begge dele komme hele tiden lidt bag på mig, det fungere ikke automatisk, sådan som det før har fungeret, andre steder.

Det har ikke hjulpet at året statede med et par måneder helt uden tilbundsgående rengøring. Til gengæld fik det sat gang i noget, da min mor brugte en hel weekend sammen med mig her i huset, hvor vi gik igennem de mange stabler af kasser der endte med at stå i kælderen da jeg flyttede ind. Stabler der ikke var blevet hverken mindre eller mere overskuelige siden da. Sikke en energi det gav, da kælderen ikke længere bestod af stabler af ting der dagligt bad mig tage stilling til dem.

Fordi løsningen må være, at få indført struktur og vaner der virker, er jeg faldet for
FlyLadys side (som jeg fandt hos Siffe) om gradvist at forvandle rodede og snavsede hjem til det bedre. Det kan godt være at udgangpunktet ikke er helt så grelt, målet er stadig det samme.

Indtil videre har jeg næste uden nogen anstrengelser opnået dagligt at få ryddet op og gjort det vigtigste rent i køkken og på badeværelset, og at blive spurgt "Om jeg altid kunne holde det så ryddeligt med børn i huset?".

Til gengæld har jeg set stort på hendes pointe om, at man skal gå med sko på hjemme, for at opnå en bedre selvopfattelse - selv om jeg er sikker på at det kunne gøre en forskel, hvis det er ens problem.

Den næste opgave ligger i at få styr på, hvordan jeg kan holde mine 'hotspots' i ave. De er defineret som steder, hvor rod har det med at ophobes, og som når man vender ryggen til vil skaber mere rod i hele rummet sig.

2 kommentarer:

Rikke sagde ...

Glæd dig :-)

Flylady har fat i noget af det rigtige - har selv været i systemet i over et halvt år og nej det er ikke meget jeg gør rent mere .. tilgengæld er her smidt utroligt megt ud så det er nemt at komme til.

Kender du forummet?

tanterne sagde ...

Jo Rikke, nu har jeg fundet fundet forummet. Men jeg har endnu ikke meldt mig ind, har bare kigget lidt omkring og tage hvad jeg kunne bruge. - Og ind til videre går det jo meget godt, hvis det bliver bedre har jeg bestemt noget at glæde mig til.