27 marts 2011

Den der ager med stude

Efter 3 nætter i min nye seng vågner jeg overraskende tidligt, fyldt af en sær lykkefølelse, som jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst har oplevet. Jeg bliver liggende i timevis og bare er, helt uden den trang til at lægge planer, der plejer at jage mig op og igang med dagen.


Jeg tvivler på at det er selve sengens skyld. Det er nok mere det at have et soveværelse. Det første i mere end 5 år, der er helt mit eget, og som ikke samtidig er stue eller børneværelse. - De næste nætter vil jeg flytte sengen rundt i værelset for at finde ud af hvor jeg sover allerbedst. For jeg tvivler på, at jeg vælger rigtigt i første hug ligesom Feng Shui formidleren Ranvita.


Og hvorfor har det så taget mig så længe, når værelset har stået tomt siden jul? Jo, min gamle seng var jo stand-in for sofa i stuen, så der skulle anskaffes enten en ny seng eller en sofa.


Da det er svært for mig at finde en sofa jeg kan lide, forærede mine forældre mig deres gamle. De har været rygere, så jeg brugte flere dage på at rense den, før jeg gav op.


Altså måtte jeg købe en seng. IKEA er det eneste sted jeg fandt, hvor senge ikke fødes med krav om en topmadras, men istedet med mulighed for en gammeldags rullemadras. Og jeg har intet behov for en topmadras, der kan skøjte rundt ovenpå madrassen. Nu tog min fornuftige hjerne en nærig pengepung med på råd istedet for kroppen, eller i det mindste en sælger, så jeg endte med at får leveret en seng der var helt forkert. Heldigvis giver IKEA søvngaranti, så med kroppen på råd, og mine forældres trailerhjælp blev den byttet til een der passer til mig.


Og hvorfor tager det mig så måneder, at få ordnet noget, der giver mig så meget glæde...

9 kommentarer:

Krutters Krøller sagde ...

Ja, hvorfor mon det tager os så lang tid at gøre noget dejligt for os selv? Jeg har læst Ranvitas afsnit om tid mange gange... vi bruger sindssygt meget energi på at overveje - noget vi kunne bruge langt mindre tid og energi på, hvis vi bare gjorde det.
Måske er det fordi at listen bare er meget lang...listen over ting, vi bare kan gøre... Dejlig søndag til dig! ;o)

tanterne sagde ...

Tak Rina, og i lige måde.
Du haar ret i at listen altid er lang.
Måske er det fordi vi ikke anser os selv som det vigtigste menneske i vores liv...
Dem der er vigtige for os tøver vi jo ikke med at gøre noget for.
- Du frister mig til at prøve at finde Ranvitas afsnit om tid.

Losarinas mor sagde ...

Tja, men nu HAR du sengen ! :-)

Krutters Krøller sagde ...

Hvis du ikke har bogen, kan jeg mere end varmt anbefale den! Afsnittet om tid står deri... Og skal vi ikke bare lade os friste, og give efter for fristelsen, i hvert fald nogle gange ;o))

tanterne sagde ...

Ja, Miri - nu har jeg endelig en seng at stille i soveværelset.
Og så vil jeg forsøge ikke at udsætte det der gør livet skønt.

Nej Rina, jeg har ikke bogen, men nu har jeg da fundet en rigtig god grund til at købe den. - Men jeg bliver i tvivl om hvilken. Du skriver læst, så kan det ikke være hendes nye lydbog du mener..?

Krutters Krøller sagde ...

Så vidt jeg ved er lydbogen den samme som bogen "Elsk dit Hjem", som er den jeg mener. Det er jo en lækker bog at kigge i, så jeg ved ikke helt hvordan den fungerer som lydbog. Dejlig dag ;o)

tanterne sagde ...

Tak for hjælpen Rina.
Jeg har straks bestilt bogen - det lyder som om der er lidt mere at komme efteri den end i lydbogen.

Karina sagde ...

Ting tager bare tid ind imellem ;-) men mange gange tror jeg så at den tid er givet godt ud. Jeg tog af samme årsag som dig, også i Ikea og købte en seng da jeg flyttede i efteråret, for jeg er heller ikke til top-noget-som-helst. Ender jo også med, at jeg med mit korte korpus skal have en skammen for at komme ned af sengen ;-) Sov godt :-)

tanterne sagde ...

Ja Karina, det er nok rigtigt at ting tager tid. Selv om jeg godt kunne unde mig selv at det var gået meget hurtigere. Men det slår ikke hul i glæden nu - nærmest tvært imod.
Rart at høre at jeg ikke er den eneste der ikke kan ser det fantastiske i topmadrasser. Det kan man ellers godt få på fornemmelsen, med det udvalg i senge der findes.